Modern Victorian // Kew

There is plenty of space in this comfortable lounge-room for entertaining. Guests are welcome to gather around the island bench, the large dining table, the spacious sofa and the deck outside.

The owners of this stunning renovated house bought it originally because it had ‘good bones’. High proportions and large rooms with Victorian features meant that the house could be lived in for a little while, rented out while the owners lived overseas for a few years and then renovated when they came back with their three small children.

From floor to ceiling, Caroline has designed and created a family entertainment haven in the lounge area. The Eames chair is for relaxing and the sofa has plenty of room for family and guests. All the furniture from the sofa to the dining table and lighting has been individually specified for the proportion and scale of this large room.

The owners wanted a spectacular entrance light for their uniquely-shaped entrance hall.

The light fitting in the grand entrance creates patterns on the walls at night, highlighting the custom-made console table. Caroline created the gorgeous flower arrangement.

The main bedroom is a spacious sanctuary with muted colours.

The main bedroom in the original section of the house is elegant and warm. The extraordinary scale of the room allows for a mix of Victorian grandeur with contemporary furniture. Caroline introduced curved lines with sheers, a padded bedhead and pendants to soften the lines.

The shower and toilet are tucked away behind a marble wall.

Inside the ensuite, an exquisite marble highlights the beautiful light-filled bathroom. A pendant provides ambiance and mood lighting.

The family bathroom has plenty of room for young children now and will suit the growing needs of teenagers later.

Inside the main bathroom, marble is also used on the walls as a backdrop for all the essential elements of a family bathroom. The scale of the bathroom is larger than usual, making it light and airy. The pot plant and wooden side table add warmth – an example of versatile furniture which can be easily moved around.

The impressive hallway doors link the original part of the house with the modern section.

The wrought-iron doors delineate the old part of the house from the new. A porcelain pendant showcases the original architraves and arches.

The sitting room epitomises the luxe look the owners wanted for their home.

The existing proportions of the original part of the house are highlighted in the sitting room. The focus piece is the well-loved painting of the owners’ parents’ winery. Caroline helped them to choose the sheers, all the furniture and the architecturally designed pendant, all brought to life around the painting.

The dining area is functional for everyday family living and hosting large gatherings.

The custom-designed wine cellar is in a fantastic area for entertaining, adjacent to the contemporary kitchen and dining area. The circle light creates a softness in both shape and light to contrast with the hard edges of the kitchen, as do the stools and chairs.

The owners wanted to keep the traditional features in the original part of the house and introduce a contemporary feel for the new section, with both complementing each other. The hallmarks of this home for a young family are quality, durability and luxury. Caroline offered the owners a fresh way to see their home, taking them out of their comfort zone, and introducing them to products they wouldn’t have seen before.

The owners found ‘it was so helpful to have someone with Caroline’s experience and expertise to simplify the process and help make the right selections of lights, window furnishings and furniture. Everyone who comes to the house comments on how well the interiors have come together and the quality of the fittings. We couldn’t have done it without her!’

Architect: Partridge and Grey Architecture
Builders: Constructing Spaces
Photo credits: Tim Shaw